Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Oudercomité

De oudervereniging behartigt de belangen van elke ouder van de school.

Tijdens een 6-tal vergaderingen gespreid over het schooljaar bespreken de ouders samen met de directie de geplande activiteiten en wordt er afgesproken wie op welk moment kan helpen. De organisatie van de pannenkoekenverkoop (oktober/november) is volledig in handen van het oudercomité. Bij alle andere evenementen zoals SJBeats, het cultuurweekend, het schoolfeest en de proclamatie helpen de ouders mee samen met het leerkrachtenteam. De opbrengst van alle activiteiten komt steeds alle leerlingen ten goede: we investeren in didactisch en  ICT-materiaal en in onze infrastructuur.

Daarnaast organiseert het oudercomité jaarlijks een infoavond voor ouders over een boeiend thema dat te maken heeft met opvoeding. Tijdens het schooljaar 2019-2020 kwam dhr. Stefaan Lammertyn spreken over het omgaan met social media en het onlinegedrag van onze jongeren Klik op de volgende link voor de presentatie i.v.m. de ouderavond: https://www.slideshare.net/slk8500/help-mijn-kind-leeft-online-voor-ouders-en-opvoeders

Tijdens de vakantie steken de ouders ook geregeld zelf de handen uit de mouwen. Zo werden de plantjes en struiken geplant op de nieuwe speelplaats met de enthousiaste hulp van ouders. Daarnaast werd ook bij de verhuis naar de nieuwe school flink geholpen. Ook ouders die geen lid zijn en de vergaderingen niet bijwonen, zijn dan welkom om eenmalig mee te helpen.

Ook bij het zoeken van sponsors kunnen we op het oudercomité rekenen en dankzij al deze inspanningen kunnen we jaarlijks rekenen op heel wat bedrijven en winkels die onze school een financieel duwtje in de rug geven. Indien u eventueel bereid bent ons te steunen, mag u altijd de school contacteren. Alle hulp wordt enorm gewaardeerd.

Maar gelukkig beperkt de inbreng van de ouders zich niet tot het louter praktische: tijdens elke vergadering worden alle vernieuwingen op pedagogisch vlak besproken. Voor bijvoorbeeld wijzigingen in het schoolreglement en de didactische aanpak wordt de mening van de ouders gevraagd. Ouderparticipatie vindt Sint-Jan Berchmans immers heel belangrijk want opvoeden doen we samen, de leerkrachten én de ouders. De leden van het oudercomité vertegenwoordigen dan ook de mening van de ouders.

Jaarlijks is er ook een teambuilding met de leden van de ouderraad, een moment om niet te missen. 

Misschien heb je als ouder niet de tijd om deel uit te maken van ons oudercomité maar heb je wel een voorstel, vraag, bedenking, … die je graag wil voorleggen aan het oudercomité. Neem dan gerust contact op met het comité via mail: stephaan.vantyghem@telenet.be De voorzitter van het oudercomité neemt dan zeker met jou contact op.

Hier vindt u de ledenlijst terug.

 

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide