Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Troeven

Klein maar dapper

Wie kiest voor SJB, geniet volop van onze schaalvoordelen. Onze school combineert namelijk een ruim studieaanbod – van het eerste tot het zesde middelbaar – met een gezellige en vertrouwelijke setting. Bij ons ben je geen nummer. Onze kleinschaligheid zorgt ervoor dat je je erg snel bij ons kunt thuis voelen. Leerkrachten en opvoeders staan trouwens vanaf dag één klaar om je te verwelkomen in onze SJB-familie.  

Aparte middenschool

De stap van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs is voor veel leerlingen niet evident. Niet alleen het schoolgebouw en de klasgenoten veranderen, ook de vakken en leerinhouden zijn anders. Bovendien ben je als eerstejaars plots weer de jongste van het pak. Om de overgang naar het middelbaar vlot te laten verlopen, geloven wij resoluut in de kracht van een middenschool. Onze eerste graad heeft namelijk een apart schoolgebouw met een eigen speelplaats. Daarnaast speelt ook de klassenleraar een centrale rol in onze middenschool. Elke klas heeft zelfs een extra lesuur met de titularis, waar kan worden ingezet op ‘leren leren’ en op het welbevinden van elke leerling.

Dicht bij huis

Om kwaliteitsvol onderwijs te genieten, hoef je niet naar een grote stad te trekken. Met Sint-Jan Berchmans heb je een bruisende school bij jou in de buurt. De meeste leerlingen komen dan ook graag met de fiets naar onze school. Daarnaast verwelkomen wij ook veel leerlingen uit de ruime omgeving van Avelgem. Onze uitstekende verbinding met het openbaar vervoer is hier ongetwijfeld een troef. Bovendien ligt SJB in een groene en rustige omgeving, op wandelafstand van de prachtige Scheldemeersen. 

Onderwijs op elk niveau

Sint-Jan Berchmans is al generaties lang een kwaliteitslabel dat garant staat voor degelijk onderwijs en leerlingenbegeleiding op maat. Die zorgvuldig opgebouwde reputatie omarmen we met trots en willen we ook in de toekomst bestendigen en nog versterken. De vernieuwingen in het secundair onderwijs bieden ons de kans om meer dan ooit in te zetten op onderwijs op elk niveau. Met een breed aanbod – met zowel A-stroom als B-stroom – dagen we onze leerlingen uit om op eigen niveau en ritme hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Wie extra ondersteuning nodig heeft, krijgt kansen om te groeien en wie extra uitdagingen kan gebruiken, kan zich verdiepen in enkele vakken die aansluiten bij de eigen interesses.

Het SJB- gevoel

TroevenWat ons echt uniek maakt, zou je beter aan onze oud-leerlingen vragen. Want op elke schoolfuif, onze quiz en het schoolfeest komen oud-leerlingen massaal een bezoekje brengen aan ‘hun’ college. Het SJB-gevoel overstijgt het leren. Sint-Jan Berchmans is een school waar het welbevinden van elke leerling centraal staat en waar betrokkenheid en engagement van leerlingen actief wordt aangemoedigd. Onze raden (sportraad, feestraad, leerlingenraad…) zijn daar telkens opnieuw het bewijs van. Wie kiest voor SJB, kiest niet alleen voor een goede school, maar ook voor een warme en gezellige sfeer én voor zes schooljaren vol toffe activiteiten en evenementen.

 

Olympiades

SJB kijkt verder dan louter schoolse prestaties en legt het accent op elk talent van onze leerlingen. Wie uitblinkt in een sport of graag acteert of musiceert, kan op onze volle aanmoediging en steun rekenen.

Natuurlijk moedigen we onze leerlingen ook aan om het beste van zichzelf te geven voor onze vakken. Leerlingen die een extra uitdaging niet uit de weg gaan, kunnen zich uitleven in verschillende olympiades, waar ze zich kunnen meten met de rest van Vlaanderen. Zowel op de olympiades voor wiskunde en wetenschappen als op verschillende talenwedstrijden zijn onze leerlingen niet enkel erg goed vertegenwoordigd, maar worden we met topprestaties verwend!

Wat vinden onze leerlingen van SJB?

Iedereen zou CLIL moeten proberen Het is een meerwaarde voor alle leerlingen: voor wie minder sterk is en voor wie al goed is in talen.

Eva 4 Ec4

De leerkrachten in SJB proberen allemaal het beste uit de leerlingen te halen

Cato 5 EcMt

School, niet echt mijn ding! Maar wat sprong ik een gigantisch gat in de lucht toen ik hoorde dat we met alle 5des en 6des op skireis zouden vertrekken. Ik heb nog geen dag spijt gehad van mijn keuze voor SJB, want naast die onvergetelijke skireis zijn er nog talloze reizen, projectdagen, evenementen... en dan zwijg ik nog over ons schoolfeest.

Bartel 6 WeWi6

L'échange avec une école de Leuze était une expérience très instructive. Nous étions surpris de savoir communiquer si bien avec nos correspondants. De retour à la maison, nous commencions spontanément à parler en français.

LES ÉLÈVES DE 6 ECMT

Deze school heeft een familiale sfeer en een uitstekende opvolging van de leerlingen. Je voelt je nooit alleen. Zelfs als het moeilijk gaat, voel je je gesteund door de leerkrachten en medeleerlingen.

Gilles 6 LaWi