Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Sport

Op sportief vlak valt er heel wat te beleven op onze school, zowel op competitief vlak voor de echte sportievelingen als op recreatief niveau voor wie gewoonweg houdt van bewegen en samen actief zijn.

Tijdens de lessen hebben alle leerlingen 2 uur lichamelijke opvoeding. Hiervoor koop je via de school uniforme kledij aan: een T-shirt met het logo van de school, een short en indien gewenst een warme sweater voor de koudere wintermaanden. De leerkrachten L.O. zorgen voor een gevarieerd programma in overeenstemming met de leerplannen. Zo heb je soms les in de sportzaal in het college of in de middenschool, op andere momenten ben je actief buiten op het voetbalveld of in de Scheldemeersen en tijdens een bepaalde periode ga je ook zwemmen in het gemeentelijk zwembad.sport

Tijdens de middagpauzes organiseren de leerkrachten samen met de sportraad middagcompetities voor bijvoorbeeld voetbal, volleybal, badminton, pingpong met als afsluiter een wedstrijd tegen de leerkrachten. Zeker in de middenschool leven alle leerlingen zich ook sportief uit – zonder competitie - tijdens de pauzes door te voetballen, pingpong te spelen in de kastjeszaal of door elkaar uit te dagen voor een partijtje tafelvoetbal in Tonze.

moev

De echte sportievelingen die graag aan competitie doen, kunnen op woensdagnamiddag deelnemen aan de interscolaire wedstrijden. Disciplines als veldlopen, zwemmen, basketbal, voetbal en volleybal komen hier aan bod. Deze wedstrijden worden georganiseerd door MOEV, een organisatie die scholen helpt om een bewegingsbeleid uit te bouwen.

Eind september organiseren de sportleerkrachten elk jaar de SJB-sporthappening: zowat twee derde van onze leerlingen nemen hieraan deel. In groepjes van 4 à 5 leerlingen strijden ze per graad om de titel van ‘Team of the year’ want dan mogen ze een jaar lang tijdens de LO-lessen het T-shirt met dit opschrift dragen.

De dag na het jaarlijkse schoolfeest (eerste helft mei) gaan alle leerlingen op sportdag. Elk jaar krijgt een uitdagend programma gaande van hoogteparcours, deathride, pamperpaal, boogschieten, waterskiën, mountainbiken, quad rijden tot de afvaart van de Lesse in het 6de jaar. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, plannen we ook een winterse sportdag nl. een dag langlaufen in de Ardennen.

In Avelgem vindt om de twee jaar de "Feesteloop" plaats; een mooie gelegenheid om met onze sportieve school in onze eigen gemeente eens naar buiten te komen. Hieraan nemen dan ook heel wat leerlingen én leerkrachten deel. Leuk met zoveel supporters langs het parcours!

Het sportief hoogtepunt voor een grote groep leerlingen is de tweejaarlijkse skireis: alle leerlingen van de 3de graad krijgen in het 5de of 6de jaar de kans om mee te gaan naar Italië tijdens de eerste week van de paasvakantie. Leren skiën of je skitalent verbeteren samen met je vrienden, gegarandeerd een onvergetelijke week! Naast het sportieve luik is het ook ambiance troef dankzij de après-ski en  de ondertussen befaamde avondactiviteiten zoals het Swingpaleis en de quiz.