Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Leefdag eerstes als afsluiter van de anti-pestweek

Ingediend door sjb op vr, 02/17/2023 - 11:07

De voorbije week was de Vlaamse Week tegen Pesten. Dit is een aanmoediging en motivatie tot een pestvrije omgeving.
Ook op onze school kiezen we kleur tegen pesten en daarom stond dit thema centraal in heel wat lessen van de eerstejaars. Zo hopen we deze problematiek bespreekbaar te maken.
De apotheose van deze 'antipestweek' was naar jaarlijkse gewoonte de leefdag. De leerlingen keken naar de film 'Spijt', die daarna ook besproken werd in de klas zodat ze even hun emoties konden delen met anderen. Ze probeerden zich helemaal in te leven in het verhaal door zich in te beelden dat ze één van de personages waren.
Daarna werkten ze samen aan een mozaïek en creëerden ze een t-shirt dat symbool moest staan voor de teamgeest in hun klas. Uiteindelijk namen ze het in een groot groepsspel per klas op tegen andere klassen en gaven ze het beste van zichzelf tijdens een aantal uitdagingen. Aangezien ze elkaar op een andere manier konden leren kennen en leerden om rekening te houden met elkaar, waren het één voor één winnaars!
Onze eerstes gaan de vakantie dus in met de juiste ingesteldheid; 'Together Everyone Achieves More!'

#stipit #hiertrekkenwijdelijntegenpesten

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide