Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Oud-leerlingen

De oud-leerlingenbond stelt zich tot doel het contact te bevorderen tussen de oud-leerlingen en hun vroegere middelbare school enerzijds en tussen de oud-leerlingen onderling anderzijds. Een aantal initiatieven dragen hiertoe bij.

Adressen

Het college stelt alles in het werk om de adressenlijst van de oud-leerlingen up-to-date te houden. Oud-leerlingen die een reünie wensen te organiseren, kunnen steeds een beroep doen op de school om de meest actuele adressenlijst van hun jaar of hun klas te bekomen. We vragen dan ook aan onze oud-leerlingen om bij adreswijziging of bij het gebruik van een nieuw mailadres de nieuwe gegevens steeds te bezorgen:

- via de site van de oud-leerlingenbond: https://www.olb-sjb-avelgem.be
- aan severine.quensier@sgsintpaulus.eu.

Reünies tijdens de jubileumjaren

Om de 5 jaar organiseert de oud-leerlingenbond een grote reünie  dit n.a.v. bijzondere data of gebeurtenissen. Zo was er een grote reünie in 1997 n.a.v. het 125-jarig bestaan van het college. In 2007 vierden middenschool en college hun respectievelijke 25ste en 135ste verjaardag en in 2017 volgde een bijeenkomst naar aanleiding van het 145-jarig bestaan van het Sint-Jan Berchmanscollege.

In november 2022 bestaat SJB 150 jaar. Dit jubileum zal de aanleiding zijn voor een heus feestjaar. Een werkgroep van de oud-leerlingenbond is al volop bezig met de voorbereiding van een multimediale voorstelling over het verleden van onze school. Heel wat historisch opzoekwerk werd reeds verricht.

Daarnaast willen we meerdere feestelijke momenten organiseren in 2022 om zoveel mogelijk oud-leerlingen te mogen welkom heten op hun vertrouwde school. Vanaf 2020 beginnen we te brainstormen over de mogelijke formule. Oud-SJB’ers die graag willen mee nadenken over het concept zijn van harte welkom op de eerstvolgende vergadering van de OLB op maandag 10 februari om 20 uur in het college.

U kan de oud-leerlingenbond contacteren via: SJB.OLB@sgsintpaulus.eu of via mieke.bothuyne@sgsintpaulus.eu.