Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

De leerlingen uit de basisoptie economie op bezoek bij een lokale handelaar.

Ingediend door sjb op di, 12/14/2021 - 22:11

De leerlingen van 2Ac uit de basisoptie 'economie' gingen op bezoek bij een lokale handelaar; ze werden ontvangen door het enthousiaste team van Christiaens! De brillenoptiek werd vorig jaar ambassadeur van West-Vlaanderen en de zaakvoerster wilde heel graag vertellen over de belangen van lokaal kopen.
Er stond heel wat op het programma. Zo kregen ze een rondleiding in de zaak waarbij ze kennis maakten met alle nodige apparatuur en kregen de gezellige kinderafdeling ‘Kroko Lunettes’ te zien. Ondernemen vraagt creativiteit en daar zagen ze veel praktische voorbeelden van: een eigen figuurtje 'Kroko' voor de kinderbrilletjes, een zelfontworpen brillenvloeistofflesje, een prachtig ingerichte etalage...
Verder werden ze ook geïnformeerd over de uitdagingen waar een ondernemer mee te maken krijgt, waaronder duurzaamheid voor het milieu en het maken van reclame via sociale media.
Onze leerlingen zullen vanaf nu geen vuile (zonne)bril meer hebben want ze gingen naar huis met leuke attenties: een flesje brillenvloeistof, een brilpoetsdoekje en een coole tattoo van Kroko.
Ze waren overtuigd om zoveel mogelijk te 'winkelhieren' en zijn nu helemaal warm gemaakt voor het ondernemerschap!

slide slide slide slide slide slide slide slide