Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Top team manager spel 2024

Ingediend door sjb op wo, 03/06/2024 - 09:30

Wie het programma 'Andermans zaken' volgt, zag al hoe Kamal Kharmach naar verschillende ondernemers trok om samen naar een oplossing te zoeken voor financiële problemen.
Het is opvallend dat de vraag naar meer economische geletterdheid al van in het onderwijs groter wordt en bovendien merken we soms dat er een verschil is in financiële (voor)kennis tussen leerlingen onderling. Daarom is er jaarlijks een Top Team bedrijfsspel voor al onze tweedejaars.
Ze starten hun eigen (fictief) bedrijfje op en worden voor even helemaal ondergedompeld in het bedrijfsleven waarbij ze verantwoordelijk zijn voor de communicatie met de andere directieleden.
Zo leren ze inschatten wat de impact is van reclame, wat een ideale verkoopprijs is van een product en houden ze rekening met winstmarges en duurzaamheid, allemaal met als doel om zoveel mogelijk winst te maken. Maar het hoofddoel was uiteraard vooral om het belang van samenwerken in te zien en beslissingen te durven nemen. Gelukkig voor sommige groepjes werd er geen echt geld ingezet... 🤑
Door spelend te leren ondernemen, zijn onze tweedes alvast topmanagers geworden. We danken de ervaren begeleiders die er een leerrijke ervaring van maakten! Wie weet komen we sommigen van hen in de toekomst tegen als echte CEO...?

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide