Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Wetenschappen - Wiskunde 5e jaar

Interesse?

Je hebt een ruime belangstelling voor fysica, chemie, biologie en  aardrijkskunde? Je houdt van wiskunde in al haar facetten? Dan is de richting  Wetenschappen-wiskunde er voor jou! 

Talenten?

Je behaalde goede cijfers voor wiskunde en wetenschappen in de tweede graad. Je bewijst graag theorie via proeven en practica. Je kunt zeer goed abstract-logisch denken. Je hebt doorzettingsvermogen om nauwgezet en methodisch te kunnen werken bij het oplossen van oefeningen. Je bent bereid om dagelijks zelfstandig te studeren.

Zin in iets meer?

Je bent geboeid door wiskundige vraagstukken en geïnteresseerd in toepassingen? Je houdt van heldere afleidingen en elegante oplossingsmethodes? In de aanvulling wiskunde (+2u) is er ruimte voor nog meer uitdagende onderwerpen.

Daarna?

Je kunt kiezen uit diverse professionele en academische bachelor- en masteropleidingen. Voor richtingen met wetenschappen en/of wiskunde ben je bijzonder voorbereid. Indien je 8 u wiskunde volgde, heb je goede slaagkansen in die positief-wetenschappelijke studies waar het accent vooral op wiskunde ligt (bv. ingenieurs-wetenschappen, master wiskunde). 

Vakken

Godsdienst 2 u.
Nederlands 4 u.
Frans 3 u.
Engels 2 u.
Duits 1 u.
Wiskunde 6 / 8 u.
Fysica 2 u.
Chemie 2 u.
Biologie 1 u.
Aardrijkskunde 2 u.
Geschiedenis 2 u.
Esthetica 1 u.
Lichamelijke opvoeding 2 u.
onderzoekscompetenties 1 u.
keuzevak 1 / 0 u.