Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Economie - Moderne talen 6e jaar

Interesse?

Je hebt belangstelling voor economie en actualiteit? Je bent geboeid door economische, boekhoudkundige of juridische aspecten van het ondernemerschap? Je vindt ook talen en communicatieve vaardigheden interessant? Dan is de richting Economie-moderne talen er voor jou! 

Talenten?

Je hebt de nodige basiskennis en belangstelling voor de vele aspecten van de economie. Als je geen economie volgde in de 2de graad, moet je je bijwerken a.d.h.v. een cursus zelfstudie en een aantal bijlessen in het begin van het eerste trimester. Je hebt een brede taalkundige en literaire belangstelling. Je bent bereid om te lezen en je leest graag. Je hebt doorzettingsvermogen. Je bent bereid om regelmatig en zelfstandig te studeren. Je kunt nauwkeurig werken. Je hebt een kritische ingesteldheid. 

Daarna?

Je kunt kiezen uit diverse professionele en academische bachelor- en masteropleidingen. Voor richtingen met economie met een beperkt pakket wiskunde en talen ben je bijzonder voorbereid. Je kunt ook opteren voor sociale studies of een lerarenopleiding. 

Vakken

Godsdienst 2 u.
Nederlands 4 u.
Frans 4 u.
Engels 3 u.
Duits 2 u.
Set FR./EN. 1 u.
Economie 4 u.
Wiskunde 3 u.
Aardrijkskunde 1 u.
Natuurwetenschappen 2 u.
Geschiedenis 2 u.
Esthetica 1 u.
Lichamelijke opvoeding 2 u.
Keuzevak 1 u.