Overslaan en naar de inhoud gaan

Menu

Contacteer ons snel

Solidariteitsdag in de middenschool

Ingediend door sjb op vr, 04/01/2022 - 15:08

Op 1 april leek het alsof de weergoden een aprilgrap met ons wilden uithalen. Zo werd onze lentewandeling plots een ware winterwandeling in een sneeuwlandschap. Maar dit lieten onze leerlingen niet aan hun hart komen. Ze wandelden zich warm en voerden onderweg een aantal opdrachten uit. Enkel met voldoende solidariteit konden ze hun weg vervolgen en te weten komen waar ze naartoe moesten.

En daar bleef het niet bij, want op school waren er ook een heel aantal teamspelletjes. Tijdens een volksdans, estafette, blind parcours, budgetspel… werden ze steeds uitgedaagd om de opdrachten tot een goed einde te brengen. Zowel uitvoering als teamwork werden beloond met een letter. Wanneer op het einde alle letters verzameld waren, konden ze een slogan vormen.

Na de picknick, gingen de leerlingen van de middenschool even op bezoek in het college. Ze werden daar uitgenodigd op de deel-van-jezelfmarkt van de oudere leerlingen van onze school. Aan zeer democratische prijzen konden ze lekkers kopen of deelnemen aan leuke activiteiten. De opbrengst gaat naar Broederlijk Delen. Het was mooi om te zien hoe de leerlingen zich ingezet hadden om een ruim aanbod aan eigen creaties te voorzien.

Tot slot werd deze leuke en leerrijke dag afgesloten met een titularismomentje zodat de vakantie definitief kon ingezet worden.

Fijne vakantie aan alle leerlingen! 🐰

slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide slide